Een weekend lang mediteren?

 

Stadsretraite Amsterdam - Inzichtmeditatie - 21 en 22 oktober 2017


Wil je een weekend lang mediteren? Op een prachtige rustige plek in Amsterdam? Kom dan naar deze stadsretraite.

Meditatie begint met aandacht. Aandacht voor de sensaties van je lichaam, voor het voelen, voor het denken en voor onze mindset, onze interpretatie van de wereld. De Boeddha heeft er een prachtige basis voor gelegd in zijn Satipatthana-sutra. Daarin legt hij de grondprincipes van mediteren uit.
Waar moet je op letten tijdens het mediteren, hoe kun je dat het beste aanpakken? En wat kom je dan tegen? Als je wilt mediteren en deze grondprincipes wilt leren kennen, dan biedt dit meditatieweekend in het hartje van Amsterdam je daartoe een mooie gelegenheid.

In de mindfulnessmeditatie volgens de Satipatthana-sutra staat de ontwikkeling van aandacht en van inzicht in het functioneren van de geest centraal. Je neemt waar wat er aan ervaringen langskomt, zonder eraan vast te blijven zitten of er afstand van te nemen. Je leert op een open en onbevangen manier te observeren. Je wordt je bewust van wat er in je omgaat en leert je los te maken van vaste interpretaties daarvan. En zo helpt mindfulness je inzicht te ontwikkelen en ruimte te maken om naar je eigen waarden te leven.

Het programma is eenvoudig en afwisselend: je maakt kennis met verschillende vormen van meditatie uit de traditie van de inzichtmeditatie, ook wel ‘vipassana’ genoemd. Afgewisseld met enkele korte toelichtingen door de begeleiders op de vier fundamenten van mindfulnessmeditatie.
We oefenen twee dagen lang van 10:00 tot 17:30 uur. Zaterdag en zondag dus. Onder leiding van twee meditatie-begeleiders, Marnix van Rossum en Wibo Koole.
Over de lunch hoef je je geen zorgen te maken, die verzorgen wij voor je.

Wibo Koole

Wibo Koole (geboren 1954) is een ervaren meditatiebeoefenaar in de vipassana-traditie. Hij werkt als organisatieadviseur en is als mindfulnesstrainer verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Hij is ook opgeleid als transformationeel coach en schreef boeken over mindfulness in organisaties. Hij verdiepte zich in de boeddhistische psychologie via de Dhamma Verdiepingscursus. Hij volgt regelmatig retraites bij Frits Koster en in de zomer van 2016  deed hij een zesweekse persoonlijke stilteretraite bij de Insight Meditation Society (Forest Refuge) in Barre (MA, USA).

Marnix van Rossum

Marnix van Rossum (geboren 1980) begon met meditatie in 1996. Hij deed retraites van meerdere maanden in verschillende vipassana / inzichtmeditatie tradities in Azië. Hij is daarnaast afgestudeerd klinisch psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam en deed onderzoek naar mindfulness. Hij is geïnteresseerd in hoe de oorspronkelijke visie op mindfulness een weg kan bieden uit hedendaagse innerlijke moeilijkheden.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 21 oktober – zondag 22 oktober 2017
  • Begeleiding: Wibo Koole en Marnix van Rossum, meditatiebegeleiders
  • Locatie: Centrum voor Mindfulness, Raadhuisstraat 15, 1016DB Amsterdam
  • Traditie: Theravada / Vipassana
  • Taal: Nederlands
  • Tijden: Zat. 10:00 – 17:30 uur, inloop vanaf 09:30 uur| Zo. 10:00 – 17:30 uur, inloop vanaf 09:30 uur
  • Kostenbijdrage: De begeleiders werken vanuit dana. Bijdrag voor zaal en lunch €75.

Voor meer informatie:
Contactpersoon: Wibo Koole
Telefoonnummer: 06 2270 5153
E-mail: mail@wibokoole.nl

Aanmelden

  • Ja ik meld me aan voor het mindfulness weekend