Aanbod

 

Hieronder vind je in het kort een overzicht van mijn diensten, op de verschillende gebieden waarop ik actief ben:

Heb je nu al een vraag? Neem dan gerust contact met me op.

 

Executive coaching

Vanuit mijn praktijk en ervaring als executive (team)coach bied ik ondersteuning aan voor verschillende soorten uitdagingen waar leiders, teams en organisaties voor staan. Het kan gaan om:

 • Dialoog en samenwerking in leiderschapsteams rondom de strategische uitdagingen voor de organisatie;
 • Effectief functioneren van leiderschapsteam, het bespreekbaar maken van conflicten en versterken van de onderlinge samenwerking op basis van de aanwezige individuele capaciteiten;
 • Het inrichten van en zorg dragen voor effectief leiderschap passend bij een complexe veranderingsprocessen in de organisatie;
 • Begeleiding van leiders individueel, met diepgaande gesprekken en persoonlijke feedback over hun stijl van opereren, en het ontwikkelen van nieuwe handelingsopties.

Mijn aanpak kenmerkt zich door diepgaande interesse en inlevingsvermogen in zowel de business als de persoonlijke context. Om te beginnen kijken we goed naar wat er nodig is. Dan volgt een grondige analyse van teamklimaat, waardering van elkaars competenties en onderlinge samenwerking. De uitkomsten van de analyse bespreken we in reflectieve gesprekken individueel en in een workshop met het team. Om zo te komen tot effectieve samenwerking ten bate van de uitdagingen van de organisatie. Individuele en team coaching kan een onderdeel zijn van het ontwikkeltraject.

Voor meer informatie en een eerste gesprek, kun je contact opnemen.

 

Trainingen voor organisaties en hun leiders

Dat de toekomst verandering vereist, hoeft geen betoog. Mensen in organisaties hebben daarvoor nieuwe vaardigheden nodig, nieuwe manieren van denken en nieuwe visies. Nieuw gedrag om effectiever samen te werken. Wendbaarheid van denken en doen is belangrijker dan ooit in het hoge tempo van de wereld van vandaag. Met het mede door mij opgerichte Awaris Nederland bieden we programma’s aan om deze vaardigheden te slijpen. Evidence- en mindfulness-based transformatie, met jouw ondernemingsdoelen voor ogen. Kijk voor onze aanpak op onze website.

Dit zijn onze belangrijkste trainingen:

 • WorkingMind
  In een wereld waarin we door elektronische netwerken verbonden zijn ervaren we vrijwel permanent een enorme werkdruk als gevolg van informatieoverbelasting en de eis om altijd snel te reageren. Dat we goed voor ons lichaam moeten zorgen, weten we wel. Gezond eten en regelmatig sporten. Maar te weinig realiseren we ons dat een gezonde geest net zoveel training en toewijding nodig heeft. Awaris’ WorkingMind programma richt zich op het mentale welzijn van medewerkers. Het integreert mindfulness op de werkplek. Want meer mindfulness op het werk leidt tot meer veerkracht en betere samenwerking tussen medewerkers. Het zorgt voor een werkomgeving die kalmer is, met meer tevreden medewerkers.
 • TeamMind
  De meeste teams weten wat er nodig is voor succes. Maar daarin slagen is nog niet zo makkelijk. En regelmatig ontbreekt het aan bevlogenheid, welzijn, psychologische veiligheid, en leervermogen. Het hybride werken heeft dat nog lastiger gemaakt. Awaris’ TeamMind programma kan dan helpen. Het biedt teamontwikkeling en training voor hybride teams. Want ook hybride werken kan heel plezierig zijn en bevlogenheid vergroten. TeamMind ontwikkelt bij teams nieuwe werkgewoontes en benut zo de potentie van hybride teams. Medewerkers kunnen zo optimaal gedijen en optimaal gebruik maken van de flexibiliteit die werken op afstand biedt.
 • LeadersMind
  Leiders opereren in een extreem snelle, complexe wereld. Een wereld gekenmerkt door informatieoverbelasting en een enorme druk om te innoveren. Wat hebben managers nodig om die uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden? Hoe moeten ze omgaan stress en hun batterij opladen? Kunnen ze productief blijven in turbulente tijden? Bij Awaris weten we dat ons LeadersMind leiderschapsprogramma een aantal van de antwoorden heeft. We bieden leiderschapstraining die de aanwezigheid, emotionele wendbaarheid en veerkracht van leiders verstevigt, en die helpt om gestructureerd te denken.

Voor het hele overzicht van trainingen kijk je op de website van Awaris Nederland.

 

Keynote spreker

Graag hou ik voor jouw organisatie of bijeenkomst een inspirerend verhaal over:

 • Bewust en wijs leiderschap;
 • Veerkracht, vitaliteit en neurowetenschap om gestreste organisaties te voorkomen;
 • Wat en hoe van teamsamenwerking door het ontwikkelen van effectieve teamgewoontes om elkaar te helpen gezond te blijven en met plezier te werken;
 • ‘Het goede leven’ en wat je kunt leren van de Griekse filosofie en de Boeddhistische psychologie – en de verrassende parallellen ertussen –.
 • Waarom mindfulness pas werkt, als je niet op je kussen blijft zitten maar iets in de wereld gaat doen.

Mijn lezingen en presentaties hebben altijd een achtergrond in de nieuwste wetenschappelijke inzichten, gecombineerd met mijn uitgebreide ervaring als manager, coach en trainer.

Neem voor lezingen en presentaties contact met me op.

 

Retraites en meditatieweekenden

Als je belangstelling hebt voor meditatie en mindfulness ben je van harte welkom tijdens de meditatieweekenden en retraites die ik geef. Meditatie lijkt op het eerste oog over ons innerlijk leven te gaan. Toch is dat maar ten dele waar. In de kern betekent mediteren oefenen in de omgang met onze ervaringen. Die bestaan uit onze waarneming van de wereld van binnenuit én van buitenaf – met onze reactie daarop – en dat bepaalt hoe we ons naar de wereld, naar anderen en naar onszelf toe opstellen en gedragen. Meditatie gaat dus altijd ook over de verbinding tussen ons innerlijk en de buitenwereld. Als meditatiebegeleider help ik mensen om zicht te krijgen op denken en voelen, bewustzijn en reactiviteit. Door zicht te krijgen op reactiepatronen – in de vorm van vooropgezette meningen, zorgen en vaste denkwijzen – maken we ruimte voor autonomie en innerlijke vrijheid om vorm te geven aan ‘het goede leven’.

Kijk voor meditatieweekenden en retraites in de Agenda.