Kalmte en helderheid

Een weekend van meditatie, reflectie en vernieuwing - met Klaus-Peter Uhlenberg en Wibo Koole

Start datum > 24 mei 2024 - 19:00 u
Eind datum > 26 mei 2024 - 16:30 u
Plaats > De Ruimte, Weesperzijde 79A, 1091 EJ Amsterdam

Thema

We nemen een weekend om te pauzeren, lichaam en geest te ontspannen en te reflecteren op wat we echt belangrijk is in het leven. Hoe kunnen we de tijdloze inzichten van het vroege boeddhisme interpreteren en toepassen in onze drukken levens en bij de individuele en collectieve uitdagingen van onze tijd? Kunnen we rust en gemak vinden te midden van dit alles? Met eenvoudige begeleiding en meditatieoefeningen van lichaam en adem, aangevuld met lichte vormen van mindful bewegen, creëren we een kader voor kalmte en helderheid.

Tijdens het weekend laten we ons het grootste deel van de tijd vergezellen door de “edele stilte” om tot rust te komen en als uitnodiging tot een open, ontspannen en gemakkelijke manier van aanwezig zijn. Er is ruimte voor vragen en delen van ervaringen en inzichten.

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners als gevorderde beoefenaar. De voertaal tijdens het weekend is Engels.

Praktisch

Tijd en locatie

De tijden van deze weekend retraite zijn:

  • Vrijdagavond 24 mei van 19:00 – 21:30 uur.
  • Zaterdag 25 mei van 10:00 – 17:30 uur. (geen avondsessie)
  • Zondag 26 mei van 10:00 – 16:30 uur.

De locatie van dit weekend is:

De Ruimte – Centrum Voor Bewustzijnsontwikkeling
Weesperzijde 79A
1091 EJ Amsterdam
Google-maps: https://goo.gl/maps/rtVgso5nZfV4YAko8

Eten/drinken/kosten

Tijdens het weekend zorgen wij voor thee, koffie en water/sappen. We vragen je om je eigen lunch mee te nemen, die we in stilte nuttigen.

Voor de kosten van de ruimte en administratie vragen we je een bijdrage van €75,- voor het hele weekend. Mocht dat bedrag bezwaarlijk voor je zijn, neem dan contact met ons op en dan zoeken we een oplossing.

De begeleiders werken op dana-basis. Een dana-box zal tijdens het weekend beschikbaar zijn.

Begeleiders

Klaus-Peter Uhlenberg

Klaus-Peter Uhlenberg voltooide het Bodhi College Teacher Training Program in 2022. Hij beoefent en bestudeert Boeddhistische meditatie en teksten sinds begin van de jaren negentig en nam deel aan talrijke retraites in Duitsland en elders. Hij is al langere tijd aangesloten bij de meditatie- en studiegroepen van Akincano M. Wekber in Keulen, Duitsland, en begeleidt daar ook zelf sessies. Na meer dan 35 jaar te hebben gewerkt bij het Administratieve Gerechtshof in Keulen, is hij nu met pensioen. Hij is vader van twee volwassen dochters en woont met zijn vrouw in Keulen.

Wibo Koole

Wibo Koole beoefent en bestudeert inzichtmeditatie, seculier boeddhisme en zen sinds het begin van deze eeuw. Zijn leraren daarbij zijn Frits Koster, Stephen Batchelor and Nico Tydeman. In 2022 voltooide hij het Bodhi College Teacher Training Programma. Hij nam deel aan talrijke stilteretraites van een week, of langer. In het dagelijks leven is hij managing director van Awaris Nederland, een trainingsorganisatie voor op mindfulness gebaseerde cultuurverandering in organisaties. Hij woont in Amsterdam met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Partnerschap

Dit weekend wordt georganiseerd in partnerschap met Bodhi College.