Ontspannen lichaam, open blik

Weekendretraite - met Katleen Janssens en Wibo Koole

Start datum > 20 juni 2025 - 19:00 u
Eind datum > 22 juni 2025 - 16:30 u
Plaats > De Ruimte, Weesperzijde 79A, 1091 EJ Amsterdam

Thema

Vlak voor de zomer nemen we een weekend om te ontspannen en te reflecteren. Zodat we ons vanuit een kalm lichaam en open blik kunnen richten op de zomer die in aantocht is.

Met eenvoudige – soms begeleide – zit- en loopmeditaties, aangevuld met mindful bewegen en korte lezingen, creëren we een kader voor ontspannen aandacht vanuit het lichaam en een open blik in geest. In stilte, om tot rust te komen, opnieuw op te laden en in gemak te reflecteren op wat nodig is in de maanden die voor de deur staan.

Deze weekendretraite is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het meditatieve pad.

Praktisch

Tijd en locatie

Het weekend wordt gehouden op 20-22 juni 2025:

  • Vrijdag: 19:00 tot 21:30 uur
  • Zaterdag: 09:30 tot 17:30 uur (geen avondsessie)
  • Zondag: 09:30 tot 16:30 uur

De locatie is:

De Ruimte – Centrum Voor Bewustzijnsontwikkeling
Weesperzijde 79A
1091 EJ Amsterdam
Google-maps: https://goo.gl/maps/rtVgso5nZfV4YAko8

Eten/drinken/kosten

Tijdens het weekend zorgen wij voor thee, koffie en sap of water.

Als bijdrage in de kosten van de huur van de ruimte en administratie vragen we je om een bijdrage van 75 euro, over te maken bij je inschrijving.
De begeleiders werken op basis van dana. Tijdens het weekend zal een danabox aanwezig zijn.

Begeleiders

Katleen Janssens

Katleen (1968) is psycholoog, werkt als coach rond teamwork en leiderschap en heeft een therapiepraktijk. Sinds 2007 geeft zij Mindfulness training (opleiding bij IAM, Itam) en verdiepte zich via Vipassana retraites (Frits Koster, Joost van de Heuvel, Ank Schravendeel), metta meditatie retraites (Ank Schravendeel, Zuster Virañani), de Dhammaverdiepingscursus, Insight Dialogue retreat (Jill Sanders, Bart Melik) en Compassie training (Frits Koster, Erik van den Brink). Sinds een aantal jaren liep zij stage bij Frits Koster en Joost Van den Heuvel. Sinds 2021 begeleidt ze retraites samen met Ank Schravendeel.

Wibo Koole

Wibo Koole beoefent en bestudeert Inzichtmeditatie, seculier boeddhisme en zen sinds het begin van deze eeuw. Zijn leraren daarbij zijn Frits Koster, Stephen Batchelor and Nico Tydeman. In 2022 voltooide hij het Bodhi College Teacher Training Programma. Hij nam deel aan talrijke stilteretraites van een week, of langer. In het dagelijks leven is hij managing director van Awaris Nederland, een trainingsorganisatie voor mindful verandering in organisaties. Hij woont in Amsterdam met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Partnerschap

Dit weekend wordt georganiseerd in partnerschap met Bodhi College.